Toon kaart
Menu

Heb je nieuws te melden?

09 januari 2017

Stichting NDSM zoekt productieassistent(e) (stage)

Stichting NDSM zoekt stagiaire

Ben jij op zoek naar een mooie stageplek op een van de gaafste terreinen van Amsterdam? Loop jij warm voor kunst en cultuur in de breedste zin van het woord en vind jij het leuk om mee te draaien in de organisatie van festivals en culturele evenementen? Dan is deze stage iets voor jou! Stichting NDSM is op zoek naar een stagiaire van half februari tot en met juni.

Wat ga je doen?

Als stagiair(e) van Stichting NDSM ben jij de spin in het web bij de realisatie en productie van uiteenlopende programma’s: Van een grootschalig Koningsdagfestival (NDSM Vrijhaven) voor +- 10.000 bezoekers tot een Vrijheidsmaaltijd met cultureel programma op 5 mei en van een kunstproject en tentoonstelling tot een theaterfestival. Als productieassistent werk je nauw samen met de programmamaker, communicatiemanager en werfregisseur. In samenwerking met het team stel je productieplannen op die jij zelf grotendeels zal gaan uitvoeren. Ook ga jij een deel van de communicatie voor het Koningsdagevenement NDSM Vrijhaven uitvoeren. De stage betreft zo’n drie tot vier dagen per week. Houd er wel rekening mee dat je soms in de avonden of het weekend aan het werk zult zijn.

Wat bieden wij jou?

Wanneer jij werkzaam wilt zijn in de culturele sector of evenementenbranche, bieden wij je een functie waarin je je netwerk kan opbouwen en ervaring op kan doen bij de organisatie met uiteenlopende culturele evenementen. Daarnaast bieden we je:

 • Stagebegeleiding
 • Veel eigen verantwoordelijkheid
 • Ruimte om je eigen ideeën te ontwikkelen en uit te voeren
 • Vrijkaarten voor diverse uiteenlopende evenementen en festivals
 • Een kijkje in de culturele sector en evenementenwereld
 • Stagevergoeding

Waarom wij jou zoeken?

Uiteraard omdat jij creatief bent, maar ook omdat je niet in problemen, maar in oplossingen denkt. Herken jij jezelf hierin en voldoe je daarnaast aan het volgende:

 • Minimaal HBO opleiding, zoals Reinwardt Academie, Kunst & Cultuurmanagement, Museologie, Cultuurwetenschappen.
 • Uitstekend in de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Je bent creatief en ondernemend
 • Je bent een teamplayer, maar kan ook zelfstandig werken
 • Ervaring op het gebied van Social Media is een pré
 • Enige ervaring op het gebied van productie is een pré

Over ons

De Stichting NDSM-werf beheert en programmeert het circa tien hectare grote buitenterrein van de NDSM-werf in Amsterdam. Enerzijds stelt zij het gebied beschikbaar voor commerciële evenementen als muziekfestivals en een vlooienmarkt (IJ-hallen) en anderzijds ontwikkelt of stimuleert zij culturele programma’s op het gebied van beeldende kunst, theater, design en tijdelijke architectuur, met als doel de unieke identiteit van dit industriële gebied zichtbaar te maken en te versterken.

Heb jij interesse in deze functie? Stuur dan uiterlijk 1 februari je CV met korte motivatie naar Janine Driessen, producent NDSM Vrijhaven, janine@stichtingndsm-werf.nl.

 

Aangemeld door

Janine Driessen
Communicatie & Community