Toon kaart
Menu

Heb je nieuws te melden?

19 december 2016

Winnaar hekwerk bouwblok de Werf

And the winner is ….

 

Woensdag 14 december is de winnaar bekend gemaakt van de ontwerp-wedstrijd voor de hekken van het bouwblok De Werf (voorheen Nautique Living) van projectontwikkelaar COD. Het bouwblok met circa 1000 woningen wordt naar verwachting in 2019 opgeleverd en krijgt twee hekken die toegang verschaffen tot een grote binnentuin. Overdag is het terrein toegankelijk voor publiek, maar ’s avonds kan het worden afgesloten.
Voor het ontwerp van hekwerk is door COD in samenwerking met Art City NDSM een ontwerp-wedstrijd uitgeschreven onder kunstenaars van de NDSM broedplaats. Het winnende ontwerp is van Jeroen Bisscherroux.

 
Tales of Two Cities
Met het ontwerp Tales of Two Cities verwijst Bisscherroux naar het zeventiende-eeuwse handelsverleden van Amsterdam. Hij gaat hier in op de specifieke rol die de Nederlandse handelslieden hebben gespeeld in de geschiedenis van Londen en New York. Zo toont het ene hek een plattegrond van New York uit 1666. Volgens de overlevering ‘kochten’ de Nederlanders in dat jaar voor snuisterijen, ter waarde van 24 dollar, het territorium Manhattan van de lokale indianen.Het andere hek toont een plattegrond van Londen uit het jaartal 1688. In dat jaar gingen de Londenaren gebukt onder een grote pest-uitbraak. Nederlandse handelslieden waren toen de enige die het aandurfden nog voedsel en ander handelswaar aan de stad te leveren. Een historisch gegeven waar de Britse uitdrukking ‘Dutch Courage’ vandaan komt.

We feliciteren Jeroen met het winnen van opdracht en kijken uit naar het resultaat!

Aangemeld door

Janine Driessen
Communicatie & Community