Toon kaart
Menu

Heb je nieuws te melden?

19 december 2016

Werkzaamheden Ondinaweg

Met deze brief informeren wij u over werkzaamheden op de NDSM-werf West die plaatsvinden tussen 2 januari en half februari 2017.

Over NDSM

De Noordelijke IJ-oever is volop in ontwikkeling, waaronder de NDSM-werf. Dit terrein is het historische restant van de grootste scheepswerf van Amsterdam, dat zich nu tot een creatieve omgeving aan de noordkant van het IJ ontwikkelt.

Pontkade

In de zomer van 2017 start ontwikkelaar Amsterdam Waterfront met de bouw van een nieuw bouwblok genaamd Pontkade. Dit blok komt op het terrein tussen de studentenwoningen en de IJ-kantine (zie 3D-tekening). Amsterdam Waterfront realiseert hier een complex met 235 koop- en huurwoningen, een inpandige parkeergarage met 194 plaatsen en 3.600 m2 commerciële functies op de begane grond. Om het terrein geschikt te maken voor bebouwing start de gemeente vanaf 2 januari 2017 met de voorbereidende werkzaamheden.

Vrijmaken ruimte tijdelijke ontsluitingsweg

Eén van de meest ingrijpende maatregelen de komende maanden is het omleggen van de Ondinaweg naar de NDSM-pier. De huidige Ondinaweg loopt dwars door het toekomstige bouwblok. Voordat deze weg kan worden afgesloten wordt een tijdelijke weg aangelegd (zie kaartje). Om deze tijdelijke weg mogelijk te maken wordt begin januari 2017 het monument ‘de Naald van Goedkoop’ verplaatst naar een locatie op de NDSM-werf Oost (nabij de Smederij). Ook wordt een deel van de parkeerlocatie bij de studentenwoningen opgeheven.

Een routebeschrijving vindt u op www.amsterdam.nl

 

Kabels en leidingen

Half januari 2017 start Liander met de aanleg van kabels en leidingen ter hoogte van de bouwlocatie; langs de MS Van Riemsdijkweg en in de omgeving van de IJ-kantine. Hiervoor worden sleuven gegraven (zie kaartje). Er wordt gewerkt van Noord naar Zuid. Telkens als de sleuf een stoep en/of rijweg kruist, wordt de betreffende doorgang voor ongeveer twee dagen afgesloten. Omleidingen worden via borden aangegeven. Het werk van Liander duurt ongeveer tot half februari 2017.

Vervolginformatie

Half februari 2017 ontvangt u meer informatie over het vervolg van de werkzaamheden. Deze bestaan uit de aanleg van de tijdelijke weg (zie kaartje) naar de NDSM-pier en het bouwrijp maken van de bouwkavel.

Vragen

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze brief? Neem dan contact op met de assistent -projectmanager, mw. Roelofsen. Zij is bereikbaar via e-mailadres s.roelofsen@amsterdam.nl op maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar via 06-2302 8622.

Kaartje Kavel B9 bewonersbrief

(klik op de afbeelding om te vergroten)

 

Aangemeld door

Janine Driessen
Communicatie & Community