Toon kaart
Menu

Heb je nieuws te melden?

24 november 2016

Maze de Boer plaatst speeltuin op de werf

Kunstwerk van Maze de Boer op het Smederijplein

Begin december wordt het kunstwerk Common Ground van Maze de Boer op het Smederijplein geplaatst. Het kunstwerk bestaat uit een kleurrijke speeltuin waar kinderen vrij op mogen spelen. De speeltuin is afkomstig uit Jakarta. De Boer ruilde het voor een Nederlandse speeltuin, vormgegeven volgens Nederlandse maatstaven compleet met rubberen stoeptegels, die in Indonesië op de plaats waar deze speeltuin vandaan komt geplaatst zal worden.

Spelen is universeel
Een kind is altijd op zoek naar redenen om te spelen en een speeltuin triggered deze natuurlijke impuls. Een klimrek, wip-kip of glijbaan zijn overal ter wereld anders, gevormd door lokale ontwerpideeën, beschikbare materialen en veiligheidseisen. Maar trekken spelende kinderen zich daar nou eigenlijk iets van aan? Spelen is universeel en een speeltuin afkomstig van een andere plek maakt het spel alleen maar avontuurlijker.

Van Park Sonsbeek naar de NDSM
Common Ground is oorspronkelijk gemaakt voor de tentoonstelling Sonsbeek ‘16 in Arnhem waar het eerder dit jaar te zien was. Deze tentoonstelling, samengesteld door het Indonesische collectief ruangrupa, had als titel TransAction en stelde uitwisseling en interactie tussen kunstenaars, bewoners en publiek centraal. Na sluiting van de Sonsbeektentoonstelling zal Stichting NDSM-werf het kunstwerk voor enkele maanden adopteren en een plaats geven op het Smederijplein. Tussen de picknick banken en de viskraam vormt het een vrolijke toevoeging die bijdraagt aan de levendigheid van het gebied.

Spelen op het speeltoestel is op eigen risico.

 

Aangemeld door

Janine Driessen
Communicatie & Community