Toon kaart
Menu

Heb je nieuws te melden?

07 november 2016

GINDS kijkt uit over de houthaven

GINDS is een kunstproject dat gaat over geluid en over luisteren gemaakt door Jeroen Bisscheroux. Een project dat de grensgeluiden verkent. GINDS beluistert wat er aan de andere kant van de grens gebeurt. Stadsgrenzen zijn bepaald. Daarmee ontstaan er twee gebieden: een gebied van binnen de grens, van ons en een gebied van buiten de grens, van hun. Je kan tussen de twee grote luisterhoorns gaan staan en luisteren naar wat er 100 meter verderop, over de grens, gebeurt. De locaties zijn gekozen op hun auditieve kwaliteit. Dat wat je hoort en ziet is niet in overeenstemming met waar je bent.

Nieuwe Locatie
GINDS kijkt uit naar de bouw van het duurste appartementencomplex van Nederland: Pontsteiger. Eind 2017 zal dit 90 meter hoge poortgebouw opgeleverd worden en een markante blikvanger aan het IJ vormen. Het appartementencomplex ligt aan de rand van de Houthavens, een binnenhaven die vroeger dienst deed als overslag- en opslaggebied van hout. Net als op veel andere plekken in de stad maakt ook hier industriële bedrijvigheid plaats voor exclusieve woon- en werkruimtes in een zogenoemde ‘creatieve omgeving’.

Maar wat blijft er over van zo’n creatieve omgeving als er geen ruimte meer is voor creativiteit?

GINDS heeft in het verleden op de volgende locaties gestaan:
Th. de Bockstraat; Bosbaanweg; aan de Amstel; MT. Lincolnweg (Amsterdam Noord) en nu op de Load Out van de NDSM-werf.

GINDS is mogelijk gemaakt met steun van het Stadsdeel Amsterdam zuid, het AFK, Stichting NDSM-werf en Art City NDSM.

 

 

Aangemeld door

Janine Driessen
Communicatie & Community