Toon kaart
Menu

Heb je nieuws te melden?

01 september 2016

1e permanente bewoning op NDSM

Busjes rijden af en aan bij Nieuwdok, het complex dat onder meer een school en studentenwoningen herbergt. Het gebouw is 1 september 2016 door ontwikkelaar Amsterdam Waterfront opgeleverd aan de nieuwe eigenaar IC en diens huurder DUWO. Volgens verwachting wonen hier eind van de maand 380 studenten met veel plezier. Want het is niet alleen lekker wonen in de studio’s van 21 tot 24 m² met eigen keuken, douche en toilet, het is ook nog eens goed betaalbaar met een huurprijs van € 510,- per maand en € 97,- voor een uitgebreid servicepakket (verwarming, warm water, tv-signaal, snel internet). Maar bovenal is de NDSM-werf een plek waar studenten graag wonen, midden in een bruisend stuk Amsterdam met de pont voor de deur.

Gave locatie
NDSM.nl schiet een toekomstige bewoner aan. Tim denkt al dit weekend te kunnen verhuizen. Hij kan niet wachten want het studiejaar begint nu. “Ik ben sowieso blij dat ik aanmerking ben gekomen, want het is niet makkelijk om aan goede, betaalbare huisvesting te komen. Nu heb ik voor een bedrag waarvoor je normaal een kamer in een smerig studentenhuis krijgt een plek met eigen keuken en badkamer. En dan mag ik ook nog wonen op zo’n gave locatie. Ik kwam al regelmatig op NDSM met festivals of om te chillen op het strandje bij Pllek. Een tijdje geleden heb ik nog met mijn ouders bij Bistro Noord gegeten. Dat kan nu allemaal lopend vanuit mijn eigen hut. Ik hoop zelfs een baantje te vinden op NDSM. Er zitten hier volgens mij genoeg leuke bedrijven die zitten te wachten op mensen zoals ik.”

De ontwikkelaar van Nieuwdok, Amsterdam Waterfront, is zeer tevreden over het enthousiasme van de eerste echte NDSM-bewoners. Volgens hen is het de opmaat voor een bruisende wijk waar wonen hand-in-hand gaat met ontspannen, werken, leren en meemaken. Het volgende project wordt Pontkade waar huur- en koopwonen wordt gecombineerd met winkels, horeca en een kantoor met flexplekken.

Misschien blijf ik hier wel
Sanne loopt als een volleerd bouwvakker met een gereedschapkist naar binnen. “Het is wel nieuwbouw maar je moet evengoed nog veel doen, wil je het comfortabel hebben. Ik hoop hier een paar jaar te blijven. En misschien blijf ik daarna ook wel op NDSM wonen. Ik vind het hier zo chill. Sommigen vinden dat hier niet gebouwd mag worden, maar ik ben er blij mee. Als ik klaar ben met mijn studie kan ik misschien overstappen naar een nieuw appartement dat hier gebouwd gaat worden. Maar nu eerst mijn huisje afmaken!” En weg is ze.

Verderop hangen 2 jongens uit het raam, biertje in de hand. Beetje vroeg? “We zijn al vanaf 9 uur vanmorgen bezig, dus we hebben het verdiend”, schreeuwen ze naar beneden. De toon voor een goed studentenleven is gezet!

Tags: , , , , , , , , ,