Toon kaart
Menu

Heb je nieuws te melden?

21 juli 2016

Drijvend concert – Harmoniecorps Tuindorp Oostzaan

Aanstaande zondagmiddag 24 juli, tussen 16:00 en 18:00 uur, treedt het Harmoniecorps uit Tuindorp Oostzaan op vanaf een drijvend vlot. Voortgetrokken door een sleepboot zullen de ruim 40 musici achtereenvolgens spelen bij café de Ceuvel, Noorderlicht en Pllek. Het initiatief komt voort uit het festival Babyburn dat aanstaande zondag wordt gehouden bij Cafe Noorderlicht.

Het Harmonie Corps werd in 1922 opgericht en kent een geschiedenis die nauw verbonden is met de NDSM werf. Vlak na WOII werd het corps ‘geadopteerd’ door de toenmalige directeur Feike de Boer die het noodlijdende gezelschap financieel ondersteunde op voorwaarde dat zij bij iedere te water lating van de grote schepen kwamen spelen.

www.noorderlichtcafe.nl

Tags: