Toon kaart
Menu

Heb je nieuws te melden?

21 juni 2016

Strange Sounds primeur op NDSM

Op zondag 26 juni organiseren Outsiders, Red Light Radio en The Rest Is Noise samen het nieuwe festival Strange Sounds From Beyond, een primeur op de NDSM werf. Het festival zal plaatsvinden op het groene terrein van het aan het water gelegen Noorderlicht. Ideaal om met een biertje in je hand aan de rand van het water te ontspannen terwijl je geniet van muziek van onder andere Gilles Peterson, Omar Souleyman, Ata Kak, Traxx en Awesome Tapes From Africa. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Met het festival proberen de betrokken organisaties een toevoeging te zijn op de vele festivals die Amsterdam al rijk is, door niet bang te zijn om behalve de bekende muzikale acts ook de artiesten aan de obscure en experimentele kant van het muziekspectrum te belichten. Op drie podia zullen er naast dj’s ook verschillende live performances zijn. Onder andere Gilles Peterson, Omar Souleyman, Ata Kak, Traxx, Awesome Tapes From Africa, Acid Arab, Vangelis Katsoulis, Antal, Young Marco en Legowelt zullen op het festival aanwezig zijn voor een optreden.

Gilles Peterson is een man die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Zijn radioshow op BBC Radio, de verschillende labels die hij heeft opgezet (Acid Jazz, Brownswood Recordings) en zijn notoire verzameling platen maken Peterson een autoriteit op het gebied van house-, disco- en wereldmuziek.

Ata Kak is een Ghanese rapper die ontdekt is door Brian Shimkovitz, de man achter het gelijknamige label Awesome Tapes From Africa. Ata Kak’s tape kwam voor het eerst uit in 1994. Toen Brian de obscure tape acht jaar later ontdekte werd hij gegrepen door de unieke combinatie van rap en elektronische muziek. Nadat hij de rapper had opgespoord bracht hij de opname opnieuw uit op zijn label, die vorig jaar een groot succes werd. Ata Kak zal zijn Nederlandse debuut maken op het festival.

Omar Souleyman is van originele een Syrische bruiloftszanger, maar inmiddels is Souleyman veel meer dan dat. Zijn Arabische zang op elektronische beats zijn werkelijk iets unieks. In februari stond hij nog in een uitverkochte Melkweg.

Het Parijse duo Acid Arab staat bekend om hun bijzondere geluid waarbij ze verschillende soorten Oosterse muziek uit bijvoorbeeld Libanon, Noord-Afrika en Mumbai met acid house en hedendaagse techno laten samenkomen.

Behalve buitenlandse acts zullen er ook Nederlandse artiesten op het festival spelen. Antal, head honcho van het Rush Hour label en rijzende ster Young Marco draaien een dj-set. Ook Red Light Radio-oprichter Orpheu The Wizard! ontbreekt uiteraard niet.

Het festival vindt plaats op het groene buitenterrein van Noorderlicht, waar sit jaar o.a. ook Festifest en het Wicked Jazz Sounds Festival plaatsvinden. Aan het water van het Amsterdamse IJ zal er genoeg verkoeling te vinden zijn op een hopelijk prachtige zomerdag.

Line-up
Gilles Peterson
Omar Souleyman
Ata Kak
Traxx
ACID ARAB
Awesome Tapes From Africa
Vakula
Legowelt
Antal
Young Marco
Into The Light Records showcase with Vangelis Katsoulis, Ilias Pitsios, Tako
Intergalactic Gary
CLARA 3000
Aurora Halal
TOLOUSE LOW TRAX
Bear Bones, Lay Low
Orpheu The Wizard!
Luc Mast & Arif Malawi
twice upon a time
Steele Bonus
Mata Hari & Luca

13445561_289580988048307_84811334734298715_n

Ga voor meer informatie naar www.strangesoundsfrombeyond.com

Tags: , , ,