Toon kaart
Menu

Heb je nieuws te melden?

13 juni 2016

ROC kan aan de bak

De nieuwbouw op NDSM is opgeleverd aan ROC TOP. Zij gaan nu zelf als een waanzinnige aan de bak om het geheel voor het nieuwe schooljaar klaar te krijgen. Er moet nog ontzettend veel gebeuren en het is een drukte van belang rond het pand.

Voor Amsterdam Waterfront is het nieuwbouwproject -bestaande uit ca. 4.000 m² schoolvoorziening- de eerste grootschalige woon- en maatschappelijke realisatie op NDSM. Er komt zoals het op de werf hoort een mix aan diverse functies. De totale ontwikkeling NieuwDok beslaat 19.000 m².

Woningen eind augustus
Het gebouw kent een markante verschijningsvorm door de twee transparante onderlagen en de bovenste lagen welke voorzien zijn van een vliesgevel, opgebouwd uit individuele, in diepte variërende cassettes. In het gebouw is een prachtige gemeenschappelijke binnentuin gerealiseerd.
Het pand bestaat uit zeven lagen, waarvan de eerste twee lagen toebehoren aan ROC TOP. Op de bovenliggende vijf lagen worden 380 studentenwoningen gerealiseerd. Deze permanente studentenwoningen hebben diverse afmetingen en indelingen met een minimale maat van 25 m². De realisatie van deze woningen zal eind augustus afgerond zijn.

2016-06-13 11.58.12

Tags: , , , , , ,