Toon kaart
Menu

Heb je nieuws te melden?

12 december 2012

Eerste paal boutique hotel

Loop over de NDSM-werf in Amsterdam-Noord en er bekruipt je een gevoel van ruigheid. En juist dat is de kern van de aantrekkingskracht van het gebied. Alles kan en mag hier naast en door elkaar heen. Over een jaar opent hier Brooklyn Hotel tussen de gebouwen van Greenpeace en Red Bull en als achterburen Valtifest en vele andere evenementen. Mix-to-the-max is het credo op de werf en dat werkt wonderwel.

Stadsdeelvoorzitter Rob Post verricht vandaag samen met Patrick Kerkhoven van WIN-Hotels en de ontwikkelaar Ted Biesterbos de eerste handeling als startsein voor de bouw van het trendy hotel. Post is trots dat NDSM inmiddels zo hot is dat een trendy hotel zich er gaat vestigen.

Patrick Kerkhoven, general-manager Brooklyn Hotel, ziet de doelgroep als zeer divers. “Het loopt van mensen die op de werf moeten zijn voor een festival of zaken tot toeristen of zakenlui die Amsterdam bezoeken en even willen genieten van dat vrije gevoel op de pont.”

Het hotel krijgt een opmerkelijke verschijningsvorm volgens directeur Ted Biesterbos van ontwikkelaar Mediawharf. “Het vormt het glazen, middelste deel van De Smederij waarvan het karakteristieke puntloodsje 30 meter wordt opgetild. Zo ontstaat naast de kraan een icoon voor NDSM.

Lees hier meer over de geschiedenis van het gebouw van de Smederij.

Tags: , , ,

Aangemeld door

boB Kuijs
woningmarktconsultant