Toon kaart
Menu

Heb je nieuws te melden?

21 november 2012

Lancering NDSM.NL

Op donderdag 22 november 2012 vond de officële lancering plaats van de portal NDSM.NL. De NDSM-werf staat nu ook op de digitale kaart. Deze overkoepelende website trok in oktober, de eerste maand na de testperiode, al meer dan 10.000 bezoekers. Het blijkt dat NDSM.NL in een grote behoefte voorziet. De site maakt de unieke samenwerking tussen kunstenaars, gemeente, bedrijven, ondernemers en bewoners in de ‘selfmade city’ tastbaar. Het online platform betrekt meer dan ooit iedereen bij alles waar NDSM voor staat.

Selfmade city
De selfmade city is een manier van doen. Het is een principe van samen ondernemen met lokale ondernemers, bewoners en creatieven. Op dat principe van lokaal collectief ondernemen is ook de portal gebaseerd. The site as city. De portal is dus net een stad. Het is een platform waar de community nieuws, activiteiten en verhalen kan uitwisselen. Waar partijen elkaar vinden en nieuwe creatieve, culturele en commerciële samenwerkingen kunnen aangaan. Het design van de site is responsive. Dit betekent dat desktop computers, tablets en smartphones dezelfde websitecontent bediend krijgen met een aangepast design.

This place. It’s you.
De content van de website komt voornamelijk user-generated tot stand. Alle leden van de NDSM-community kunnen zelf content uploaden voor het presenteren van een bedrijf, een gebouw, een persoon of een initiatief op NDSM. Bedrijven en ondernemers kunnen er terecht voor het huren en verhuren van ruimtes en terreinen. Opdrachtgevers kunnen op de site de ideale ondernemer of kunstenaar vinden voor hun project. En voor de bezoekers is er één agenda. Daardoor krijgt de bezoeker sneller inzicht in wat er allemaal te doen is op de werf. Kijkt de bezoeker bijvoorbeeld bij het programma van café Noorderlicht, dan ziet hij dat er ook een leuke tentoonstelling is bij de ruimte voor hedendaagse kunst Nieuw Dakota. De navigatie is zo ontworpen dat bezoekers intuïtief hun weg kunnen vinden.

Social media
Via sociale media zoals onder andere Facebook en Twitter kunnen de berichten van de portal verder gedeeld worden met vrienden en bekenden. Ook kunnen bezoekers zich eenvoudig aanmelden voor een activiteit op de werf (festival, expositie, feestje, etc.). Op deze manier kunnen bezoekers items van de portal snel en simpel met elkaar delen.

NDSM.NL is ontwikkeld in opdracht van Gebiedspromotie NDSM bv, bestaande uit Amsterdam Waterfront bv, MediaWharf bv en Stichting Beheer NDSM-Werf Oost en in afstemming met Stadsdeel Amsterdam Noord, Noordwaarts, Stichting Kinetisch Noord en Vereniging de Toekomst tot stand gekomen. Het realisatieteam bestaat uit onder andere Vandejong, Robot Media en MNDS, zie hier het complete colofon.

Tekst en foto: Elien van Riet

Aangemeld door

Elien van Riet
Innovator & Facilitator