Toon kaart
Menu

Heb je nieuws te melden?

08 november 2012

Weer een botenbouwer

Waar eens oceaanreuzen van stapel liepen is nu een creatieve broedplaats. Maar juist het huidige karakter van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord sprak Huib Koel van Woodies Classic Boat Services aan om zich hier te gaan vestigen. In het voorjaar opent hij zijn bedrijf in een oude loods aan ’t IJ. Aan de steiger liggen dan woonschepen (model 1920) die door zijn team worden afgetimmerd. Gedelegeerd ontwikkelaar BIESTERBOS weet namens Mediawharf gestaag met name creatieve bedrijven te enthousiasmeren voor NDSM. De sfeer bewaren, staat bij hen dan ook hoog in het vaandel, want dat maakt de werf uniek en moet zo blijven. Men is dan ook blij met nieuwkomers als Woodies die bijdragen aan de beleving van de werf.

Als klinkende namen als Greenpeace, HEMA, Boxpark, VNU, MTV, Red Bull en HISWA kiezen voor de dynamiek van de oude scheepswerf blijkt dat aantrekkingskracht te hebben op een scala van bedrijven. Crisis of niet, van advocatenkantoor tot meubelmakerij gaat men voor vestiging op NDSM. Volgens BIESTERBOS dient daarom –geheel tegen de crisis in- binnenkort een begin gemaakt te worden met nieuwbouw. Daarmee kan worden voorzien in de behoefte van mensen en bedrijven die willen wonen en werken op de werf.

Woodies Classic Boat Services

“Eigenlijk zijn wij meer dan een scheepsinterieurbouwer,” zegt eigenaar Huib Koel. “Wij timmeren ook meubels. Daarom wordt de loods op NDSM ook een combinatie van interieurwinkel, timmerwerkplaats en bootafbouw. De gevel van de loods gaan we zo veel mogelijk openwerken, zodat men kan zien wat we doen. Wij weten dat men een mooi stuk ambachtelijkheid waardeert. Vanaf van het voorjaar van 2013 hopen wij een bijdrage te leveren aan de dynamiek van de werf met onze winkel en bedrijvigheid.” Koel meldt verder het heel leuk te vinden buurman van Greenpeace te worden, want zijn bedrijf heeft nog delen van het interieur van hun schip ‘Sirius’ gemaakt.

NDSM-werf

De totale herontwikkeling van de NDSM-werf omvat circa 440.000 m² gemengd programma, bestaande uit wonen, werken, retail, horeca, cultuur, leisure, jachthaven, evenementenhaven, maatschappelijke voorzieningen en parkeren.

Woodies vestigt zich op het oostelijk gedeelte van de werf. Mediawharf is het consortium dat dit oostelijk deel ontwikkelt. Het bestaat uit BIESTERBOS, Fortress en Het Fort Onroerend Goed. BIESTERBOS is gedelegeerd ontwikkelaar op zowel het oostelijk als het westelijk deel van de NDSM-werf.

Tekst: Biesterbos

Foto: Klassieke woonboot Woodies

Aangemeld door

Elien van Riet
Innovator & Facilitator